Wat heeft een kind nodig om zelfvertrouwen te ontwikkelen?

 

Een vraag die je vast wel eens aan jezelf hebt gesteld en dan zul je vast een aantal mooie antwoorden op hebben gekregen. Zoals ‘positief stimuleren’ en ‘aanmoedigen’. Toch is dat naar mijn idee oppervlakkig en ontwikkelt vertrouwen op een ander niveau.

Het oer-vertrouwen waar ik het over heb begint bij het lijf. En laat daar nou weinig aandacht voor zijn. Dat een kind kan tellen, x aantal woorden kan zeggen, kan schrijven en lezen lijkt altijd de graatmeter te zijn voor hoe een kind zich ontwikkelt. Terwijl we hierdoor 1 ding in mijn ogen overslaan, namelijk; ontwikkeling van vertrouwen. Daar zou de focus op mogen liggen.

Het startpunt van zelfvertrouwen: Het lijf. Hoe dat zit vertel ik in deze video. Ik kan je verklappen dat na het kijken je opeens het minder belangrijk vindt dat je kleuter het alfabet kan opzeggen. Want het draait om iets heel anders.

Geschreven door Nikki op 26 november 2021
Deel dit bericht op:
vlog 4: De laatste dag

vlog 4: De laatste dag

Dag 4 van de opnames en ook meteen de laatste dag. Na vandaag zijn er 40 video’s opgenomen voor de totaal 12 online Contakids lessen! Deze keer had Noor wat lekkers voor mij en dat hadden we hard nodig!

Lees meer
vlog 3: Meer knuffels en vertrouwen

vlog 3: Meer knuffels en vertrouwen

Al spelenderwijs neem ik haar mee, zodat we toch het to – do lijstje van de opname dag af krijgen.  Ik nodig haar uit om mee te denken met oefeningen. Het is een vaste methode, maar soms wijken we even af…

Lees meer

0 reacties