Wil je wekelijks pretoogjes zien en vertrouwen dat groeit? Kom dan naar de groepscursus!

Na de cursus is het vrije bewegen van je kind (2-5 jaar) meer zichtbaar geworden. Samen genieten jullie van het fysieke samenspel, dat ook thuis nog vaak wordt herhaalt. De aandacht en het contact doet jou en je kind goed! De pretoogjes die je ziet zodra jullie in de zaal binnenkomen bevestigen dat! Dit beleef je in de Contakids groepscursus waar ik je begeleid.

Genieten van de één op één aandacht met je peuter of kleuter

Ik vertel dat we de kinderen gaan “wegwensen”. Een meisje wil de oefening graag met mij voordoen! Ik ga op mijn knieën voor het meisje zitten. Met mijn hoofd buig ik naar de grond tussen haar voeten. Met een speciale techniek laat ik het meisje verdwijnen. Ze hangt nu (veilig) op mijn rug terwijl ik haar enkels vasthoud. Ik doe net alsof ik verbaasd ben “Waar is ze nou?”. Ik hoor ondertussen gelach op mijn rug en ook andere kinderen kijken nieuwsgierig naar het tafereel. Ik vertel dat ik haar nu wel begin te missen daarom begin ik met zoeken. Langzaam laat ik haar weer zakken. Ze komt met haar hoofd, ondersteboven tevoorschijn tussen mijn benen…Gevonden! We moeten allebei heel hard lachen! Ik laat haar langzaam zakken zodat ze zichzelf kan opvangen. Vol enthousiasme spelen alle ouders en kinderen het nieuwe spel na.

Creëer een vast moment van plezier met je kind

De groepscursus is voor ouders en kinderen tussen de 2 en 5 jaar. Voor ouders en kinderen die elkaar volledige aandacht willen geven. Tien weken lang samen spelen, samen genieten en samen plezier maken. In en rondom Nijmegen. Vind jij jullie tijd samen waardevol en herken jij je in het volgende:

 • Je wilt meer dan alleen met poppen/auto’s spelen en vooral ook samen fysiek bezig zijn.
 • Je wilt je kind het vertrouwen geven in het zelf klauteren en klimmen zonder dat je in de stress schiet.
 • Je kind zit veel in het hoofd (loopt cognitief voor, praat , analyseert, piekert veel) en je wilt je kind uitnodigen om ook op eigen lichaam te vertrouwen.
 • Je vind het gewoon belangrijk om naast het harde werken daarnaast ook echt tijd aan je kind(eren) te besteden.

 

Pure aandacht voor je kind

Even één op één met jouw peuter/kleuter alle hectiek van de dag vergeten. Samen plezier beleven en je overbezorgdheid verminderen. Je kind heeft meer vertrouwen gekregen in eigen kunnen en lichaam.

Tegen het einde van de cursus begin je te merken dat jouw overbezorgdheid wat minder is. Je roept wat minder ‘pas op’ en ‘kijk uit’! Ook valt je nu op dat jouw kind minder bang is, lijkt actiever en tegelijkertijd ook rustiger. Misschien wel doordat jullie een nieuwe manier van spelen en contact maken hebben gevonden die ook buiten de wekelijkse lessen, spontaan tussendoor worden gedaan. Het is duidelijk dat de aandacht, het lijfelijke en het plezier je kind goed doet.

“Als ouder wil je altijd die band verder ontwikkelen en dit stukje ook mee geven, om in hun eigen lichaam te komen”

Wat je van de cursus kunt verwachten

Een stralend kind met glunderende oogjes is goud waard

Je kind gaat o.a. zelf klimmen en vasthouden in samenspel met jou

Je kind krijgt zelfvertrouwen in eigen kunnen en lichaam

Hoe zorgt Contakids voor meer plezier en vertrouwen?

Het lichaam is de eerste taal van jonge kinderen. Vanuit het lichaam ontdekken en ontwikkelen peuter en kleuters. Daarom hebben jonge kinderen grote behoefte aan contact en aanraking van hun eigen lijf. Kinderen houden daarom ook zo van knuffelen en gekieteld worden en stampen graag in een plas met water. Want spetterend water voelt weer anders aan dan droge warme laarzen. Super interessant voor een kind!

Een andere behoefte van je kind is bewegen, het liefst met jou! Kinderen leren door na te doen. Een peuter of kleuter kookt bijvoorbeeld graag met je mee en gaat op dezelfde manier op de bank zitten zoals jij (als dat lukt).

Deze twee grote behoeftes bewegen en contact zijn de ingrediënten waarmee het kind zich goed ontwikkelt en waaruit plezier ontstaat. Door het bewegen worden kinderen meester over eigen lichaam en kunnen ze vertrouwen op hun eigen kunnen. Wil jij dit als ouder aan je kind meegeven? Dan zijn de Contakidslessen de juiste plek voor jou. Hier komt het allemaal samen! De oefeningen leren je een nieuwe manier van bewegen en contact maken met je kind. Zo krijgt je kind een actievere rol dan wat vaak gangbaar is. Je kind houdt zichzelf vast en leert zelfstandig klimmen, duwen en glijden langs je been.

Ik creëer een warme veilige plek waarin jouw kind zijn eigen tempo kan bepalen en zelf de regie houdt in het verleggen van grenzen. Even naar de anderen kijken met of los van mama/papa is daarom helemaal oke. Hierdoor krijgen kinderen de ruimte om ook later de oefeningen te doen. Het zal niet de eerste keer zijn dat kinderen pas bepaalde stappen durven te nemen ná de cursus. Daarom kan je deze cursus zien als een opzetje voor het begin van nog meer vertrouwen en samen-plezier.

Alex & Bram
kwamen met hun twee kinderen Hero (3,5 jaar) en Buddy (2 jaar)

Wat was het een feest om iedere week weer gezellig te komen ‘spelen’ met elkaar. Uit het hoofd en in het lichaam. Het leuke is dat je thuis, ieder moment van de dag, je even snel wat oefeningen kunt doen. Wij noemen het stoeien, hoewel het meer is dan dat.

Na mijn ziek zijn zag ik mijn zoon Hero van een goedlachs kind veranderen naar een erg onzeker en passief jongetje. Met de Contakids cursus wilden we plezier en vertrouwen weer terugbrengen, dus gingen we met het hele gezin. Na een half jaar doen we de oefeningen nog steeds en met Hero gaat het steeds beter. Hij speelt met andere kinderen en is veel actiever geworden. Ook het glijden dat hij in de les zo eng vond, vindt hij nu helemaal leuk. Steeds vaker zien we die pretoogjes weer. Wat was het fijn om de cursus bij jou te volgen, Nikki! De oefeningen zijn heel simpel en heel waardevol.”


Momenteel zijn er géén plekken beschikbaar

 

Er kunnen momenteel maximaal 7 ouder-kind duo’s mee doen (vanwege coronamaatregelen).
Dus wees er snel bij. Vol = Vol
 
Contakids groepscursus: €269,- 

Wat doen we straks precies?

De cursusdag is weer aangebroken. Samen komen jullie een kwartier van te voren binnen. Je peuter of kleuter kan dan aarden en nog even spelen. Jij kan ook rustig landen, vragen stellen of kennis maken met de andere ouders en kinderen. We beginnen de les met een warming-up, deze is speciaal voor jou en andere ouders. Daarna doe ik de eerste oefening voor en jullie doen na of kijken nog even. Ik help en begeleid waar nodig. Ook is er een moment dat we als groep tegelijkertijd bewegen van de ene kant naar de andere kant van de zaal. Het is een herkenningspunt voor jouw kind. Net zoals de opbouw die altijd hetzelfde is. We eindigen met een rustmoment waarbij jij ook even de ogen dicht mag doen. In totaal zijn er 40 oefeningen die in het verlengde van elkaar liggen en die ook heel goed thuis te doen zijn!

Laura twijfelde, maar is blij dat ze toch opgaf. Lees haar ervaring

“Deze zomer heb ik met mijn zoontje (bijna 4) de contakids groepscursus gedaan bij Ikki. Van tevoren twijfelde ik even: mijn zoontje is namelijk nogal eigenwijs en doet liever niet mee met wat ‘de bedoeling’ is. Hij trekt zich gewoonlijk weinig aan van wat anderen voordoen of voorstellen om te doen. Het was dus echt een gokje of het zou aanslaan. Maar wat ben ik blij dat we meegedaan hebben! Mijn zoontje deed eigenlijk meteen met alles mee. We vonden het allebei ontzettend leuk en hebben zo genoten elke les. Pure quality time! Contakids doe je dit echt sámen met je kind. Nikki heeft een aanstekelijk enthousiasme, een groot inlevingsvermogen in (en liefde voor) de kinderen.  Ze doet het vol overgave en met een duidelijke visie. De opbouw van de les zit heel goed in elkaar, met een duidelijke structuur en goede energieverdeling, rekening houdend met de korte spanningsboog van peuters. En ook mooi: niets hoeft, alles in eigen tempo, kijken mag ook.
Het meest waardevol vind ik dat je allebei leert (tools krijgt) om fysiek samen te spelen; wat je onderlinge band echt ten goede komt. Sinds de cursus doen we dat in de tuin of woonkamer, onderweg op vakantie, op de trampoline, op het strand, etc. Je hebt er namelijk geen attributen of veel tijd voor nodig dus het kan altijd. Onze favorieten: “pizza bakken” de “op-de-kop-stoel”, het “neerstortende vliegtuig” en “met brandweerslang naar beneden”.
Kortom: ontzettend leuke en waardevolle cursus die je echt sámen met je kind doet en waar ook thuis veel plezier van hebt.

Dus dit kan je verwachten in de les:

 • Warming up voor de ouder
 • Kinderen gaan op en over de kop
 • We rollen, rennen, liggen, zitten, vallen, staan, dansen op de vloer
 • Kinderen houden zichzelf vast, glijden, balanceren en klimmen op ouders
 • Rollen worden af en toe omgedraaid tussen ouder en kind
 • Vallen is een onderdeel van het spel en wordt weer leuk
 • We eindigen de les met een rust aan de hand van een speelse manier van masseren


Momenteel zijn er géén plekken beschikbaar

 

Er kunnen momenteel maximaal 7 ouder-kind duo’s mee doen (vanwege coronamaatregelen).
Dus wees er snel bij. Vol = Vol
 
Contakids groepscursus: €269,- 
“De cursus maakt dat wij 1x in de week echt even samen zijn.” “Het klimmen, klauteren, dat fysieke en dat lijfelijke, doen we nu veel meer thuis”

Waarin verschilt de Contakidsles met peutergym of ouder kind dans/yoga les?

In de peutergym of ouder-kind dans/yogalessen wordt veel parallel of gespiegeld bewogen. Ouder en kind doen dezelfde bewegingen of ze doen (om de beurt) elkaar na. Bij Contakids zijn de oefeningen gemaakt voor het lichaam en is contact en samenwerking juist belangrijk tussen ouder en kind. Hierdoor kan je het Contakids plezier overal ervaren en heb je geen ingewikkelde toestellen, matten of zelfs muziek nodig. Dit is bij peutergym en ouder-kind dansles wel het geval.
Met de oefeningen van Contakids worden twee grote behoeftes van kinderen bevredigd, namelijk contact en beweging. Hierdoor willen kinderen Contakids blijven doen ook al is de les of cursus afgelopen! Dit maakt dat er door geoefend wordt waardoor soms een gedrags- of motorisch probleem van een kind al voor een deel is verminderd, waardoor een kindercoach of fysiotherapeut niet of minder nodig is.

“Ik heb geleerd dat er veel meer mogelijk is dan dat ik vaak denk”
“Als ik merk dat mijn kind onrustig is, doe ik wat Contakidsoefeningen om hem weer terug in het lijf te brengen” 

Wil jij de pretoogjes van je kind (weer) zien glunderen en tegelijkertijd het vertrouwen laten groeien?

Groepscursus Nijmegen

Momenteel géén plekken beschikbaar

 

Meer samen plezier met je kleuter/peuter en laat het vertrouwen in 10 weken groeien.

269,-Incl. btw. eenamlig

Hoe vrijer een kind beweegt, hoe meer plezier en zelfvertrouwen er kan ontstaan

Even één op één met jouw peuter/kleuter en alle hectiek van de dag vergeten. In het plezier op gaan terwijl tegelijkertijd je kind meer meester is over zijn eigen lichaam. Je kind is minder bang, lijkt actiever en meer tevreden met zichzelf

 • 10 weken lang plezier
 • Zie het zelfvertrouwen in het vrije bewegen groeien
 • Ontdek een nieuwe manier van contact maken dat ook na de cursus blijft
 • Kind leer eigen regie nemen
 • Vallen mag weer leuk worden
 • Voor moeders en zeker ook voor vaders

Saskia & Roel
Kwamen om de week met Noor (4 jaar)

Wat heeft de groepscursus opgeleverd? Nou, stiekem eigenlijk best veel! Naast het plezier en de onverdeelde aandacht voor elkaar, heb ik in alle opzichten, letterlijk èn figuurlijk, beter leren “loslaten”. Ik ben minder beschermend (voorzichtig! kijk uit! hou je vast!) waardoor ik haar het zelfvertrouwen geef dat ze een heleboel dingen prima zelf kan! En van vertrouwen krijgen gaat iedereen nog mooier bloeien en groeien. Ook mijn dochter Noor. Contakids is nu een dagelijks moment van onverdeelde aandacht voor elkaar.

“Ook al doet ze het soms hier niet, thuis doet ze het wel! Gies is vrijer geworden, durft meer en heeft er ook echt heel veel plezier eraan!”

Haar dochter wilde niet mee doen.
Lees het verhaal van Christel
zij kwam met Gies (2 jaar)

“Samen met mijn dochtertje Gies startten we aan de Contakids cursus. De eerste les vond Gies het erg spannend. Aan de meeste opdrachten wilde ze niet meedoen, ze moest huilen en klampte zich aan me vast. Ik moet bekennen dat ik het best lastig vond. Je wil zo graag dat je kind plezier heeft en als ze dan als enige duidelijk laat merken dat ze het niet wil, doet dit iets met je als ouder. Ondanks mijn eigen onzekerheid waar ik goed aan zou doen, ben ik zelf de oefeningen mee blijven doen. Nikki was hierin erg steunend en geruststellend. Dan maar met Gies op mijn arm. Gedurende de cursus kwam Gies steeds meer los. Waar ze in eerste instantie vooral de kat uit de boom keek en zich letterlijk vastklampte aan mij, nam ze steeds vaker het initiatief om de oefening zelf uit te voeren. Steeds vaker zag ik ook twinkeloogjes. En het mooie was dat ondanks dat Gies tijdens de lessen terughoudend was ze al vanaf het begin met veel enthousiasme de oefeningen thuis deed. En ze vroeg er meestal zelf om. We merken dat Gies met het verstrijken van de cursus steeds meer zelfvertrouwen heeft gekregen in het bewegen en zelf steeds meer op onderzoek uit gaat. En ik zelf heb ook meer vertrouwen gekregen in haar: Ze komt wel op haar pootjes terecht en zo niet dan leert ze ervan.”


Momenteel zijn er géén plekken beschikbaar

 

Er kunnen momenteel maximaal 7 ouder-kind duo’s mee doen (vanwege coronamaatregelen).
Dus wees er snel bij. Vol = Vol
 
Contakids groepscursus: €269,-