Liefdevol en afgestemd masseren waardoor niet elke prikkel bij je kind meer binnenkomt

“Ontdek hoe je jouw kind ontspant, zijn  hoofd wat stiller wordt, prikkels minder hard binnenkomen en je kind voortaan een gevoel van veiligheid uit zichzelf haalt”

Voor ouders met een kind dat veel in het hoofd zit, hyper alert is en wat meer mag zakken in het lijf

Masseren volgens ‘Rust In Het Lijf’ zorgt ervoor dat:

  • Je kind voortaan veiligheid uit zichzelf haalt — waardoor het jou minder nodig heeft
  • Je kind beter bij zichzelf blijft en het minder wordt afgeleid door prikkels van buitenaf
  • Je kind voortaan uit zichzelf een knuffel komt halen en ontspant van aanraking

 

 

“Hij stopt dan met spelen en is dan altijd overstuur bij opvang”

Bram kan prima alleen spelen, totdat er andere kindjes zijn. Dan valt ie stil. Kijken is dan nog het enige dat ie kan. Hij is nog niet eens 2,5 maar hij kan al tot 20 tellen en ook achteruit. “Ik motiveer hem niet, hij doet het allemaal zelf” –vertelt zijn moeder.

Ook zijn knuffels zijn vluchtig. Lekker ontspannen z’n rug masseren lukt niet.

“Ik wil zo graag dat zijn hoofd wat meer ‘uit’ gaat. Dat Bram wat meer in zijn lijf komt. Gewoon spelen zelfs al zijn er 3 kindjes om hem ook aan het spelen. Het doet me steeds zo’n verdriet als hij zo overstuur is als ik hem wegbreng naar de opvang.”

Bram kwam vast te zitten tijdens het geboorteproces, met geweld hebben ze hem eruit getrokken. Zijn moeder zat op een grijze wolk in de kraamweek.

Ergens is het best logisch dat deze wereld en zijn eigen lijf een beetje eng aanvoelen.

Om die pijn niet meer te voelen ging Bram in de alert-stand. Dan is hij de pijn voor en hoeft hij het niet nog een keer mee te maken.

Met als gevolg dat hij zijn lijf een beetje links liet liggen en al zijn ontwikkelingsenergie op zijn hoofd zetten. Daar had hij tenminste controle. Maar die onveiligheid en onzekerheid in het lijf blijft daarmee actief. Met grote gevolgen voor zijn ontwikkeling.

Blog leerplezier door belonen

“Wil altijd op, of in mij kruipen – gestoord wordt ik ervan

Daan is óók prikkelgevoelig. Maar hij wil juist de hele dag aangeraakt worden. Zijn vader wordt licht gestoord. “Ik wil niet dat ie door mijn afwijzing denkt dat hij niet geliefd is. Maar af en toe heb ik ook de ruimte nodig voor mezelf.” Daan weet onbewust heel goed wat hij nodig heeft, namelijk: fysiek contact.

Zolang hij dat niet krijgt naar zijn behoefte, zal hij erom blijven vragen. Liever wordt Daan afgewezen, dan dat hij ‘alleen’ in de wereld staat – die pijn is ondragelijk.

 

 

Wanneer het hoofd uit mag

Op moment dat je kind zich veilig voelt in zijn lijf zie je meteen dat het zelfvertrouwen gaat groeien – van binnenuit. Er komt rust. Je kind blijft beter bij zichzelf en schrikt niet meer van spelende kindjes om hem heen. Kortom; er is meer rust in het lijf, als je jouw kind laat ervaren dat het oke is om op dat lijf te vertrouwen.

Juist nu je kind nog zo klein is, kan je de hyper alert-stand (nog) uit zetten, zodat een kind niet zijn hoofd als toevluchtsoord gebruikt. Daardoor komt er meer rust in het lijf.

Blog leerplezier door belonen

Waarom ‘Rust In Het Lijf’ ?

 

Het is nieuw

Liefdevolle, speelse en afgestemde aanraking voor het kind dat niet aangeraakt wilt worden

Het is makkelijk

Simpele instructies (video) die nooit verkeerd kunnen gaan zodat je kind werkelijk rust in het lijf krijgt — voor elke leeftijd toepasbaar

Het is betrouwbaar

Binnen 30 seconden laat je je kind zich veilig voelen via massage (zonder olie)

 

 

Hoe Rust In het Lijf werkt

Met Rust In Het Lijf ontdek je precies op welke plekken in het lijf van je kind, fysieke veiligheid wordt ervaren en hoe je die plekken masseert.

Je krijgt handige tips en speelse alternatieven als je kind niet aangeraakt wil worden.

Forceren gaat natuurlijk niet. Maar spelenderwijze kan je een kind wel laten ervaren dat aanraking veilig en fijn kan zijn. Zo kan je stapje voor stapje toch masseren en contact introduceren op een liefdevolle manier.

 

 

Wat je krijgt met Rust In Het Lijf?

In Rust In Het Lijf leer je op 3 verschillende manieren je kindje masseren

1: De filter dikker maken zodat niet alle prikkels binnenkomen twv € 35,-
2: Hoe je fysieke veiligheid geeft twv € 35,-
3: Hoe je je kind stevig laat staan en zelfvertrouwen geeft  twv € 35,-

De totale waarde van Rust In Het Lijf is € 105,-

Maar omdat het nu december is en ik opzoek ben naar reviews krijg je het al voor slechts 47 euro

 

 

Waarom werkt het?

In dit programma heb ik speciale technieken verwerkt uit de reflex-integratietherapie.

Ik ben mijn hele leven gemasseerd door mijn moeder (gespecialiseerd massagetherapeut). Ook wat zij altijd bij ons deed heb ik meegenomen in deze video’s.

Blog leerplezier door belonen
Blog leerplezier door belonen

 

Gun je kind Rust In Het Lijf

 

Zit jouw kind veel in het hoofd? Voortdurend in de alert-modus? Met Rust In Het Lijf zorg je ervoor dat je kind gevoel van veiligheid uit zichzelf haalt. En vertrouwd op het eigen lijf.Omdat je kind rust in het lijf krijgt.

Vanwege de drukke december maand en ik reviews heb voor dit nieuwe programma, kan je dit Rust In Het Lijf al krijgen met ruim 55% korting. Oftewel slechts 47 euro.

Meld je even aan via de button hieronder.

 

 

Rust In Het Lijf

Tijdelijk geen € 105,- maar slechts 47,-