Beweging doet iets!

Online contakids cursus voor ouders met peuter/kleuters die onhandig, onrustig of passief bewegen. Speciaal voor grote praters en kleine denkertjes. Dat je kind niet alleen het hoofd, maar ook zijn lichaam vertrouwd. Spelenderwijs en samen met jou.

Hoe leuk is het als jij er net zoveel plezier aan beleefd als je kind? Oefeningen waardoor je met volle aandacht in het moment bent. Er is zoveel mogelijk in het samenspeelplezier. Ik leg het je allemaal uit.

Beweging en aanraking is goed voor brein en zelfvertrouwen

 

In het contact en bewegen ligt de bron van vertrouwen bij kleine kinderen. Kinderen die zich niet thuis voelen in hun eigen lichaam kunnen soms passief of juist praatgraag worden. Niks mis met cognitief voorlopen, maar wel als dat samen gaat met een slechte motoriek. Juist de volgorde van eerst lichaam dan pas hoofd is zo belangrijk voor het brein en het zelfvertrouwen, ook op latere leeftijd.

Juist aanraking en beweging is nodig voor ervaren van:

 • grenzen herkennen en verleggen
 • na 3x vallen het de 4e x wel lukt
 • aanvoelen en inschatten
 • gezien worden en geliefd voelen
 • plezier

Beweging & plezier geven ontwikkeling

 

Ik wil dat mijn kind opgroeit tot een volwassen man/vrouw die eigen beslissingen durft te nemen, weet dat die de moeite waard is, zelfvertrouwen heeft, voor zichzelf opkomt, passievol en sociaal is.

Een wens van veel ouders!

Als je deze wens hebt zorg dan voor het volgende:

 • Ben zelf de volwassenen die je wenst voor je kind
 • Lees de behoefte onder het gedrag
 • Geef kinderen ruimte om het op eigen tempo te doen

In de oefeningen gaat het kind alles zelf doen en ondersteun jij als ouder. Stapsgewijs. De oefeningen creëren situaties waarin je grenzen herkent/verlegt, bewustwording krijgt, oplossingen vindt, eigen tempo hanteert, valt & opstaat en leert vertrouwen op de ander.
De professionals van De Kennisbank geven inzicht en tips om het gedrag van je kind beter te begrijpen.

Een kind met positieve ervaringen en overtuigingen heeft iets om op terug te vallen

Rondleiding Online Cursus

Een verzamel plek waar ik je wegwijs maak in het samenspeelplezier. Stap voor stap neem ik je mee in de oefeningen van Contakids. Jij en je kind doen succes ervaringen op in het bewegen. Volg laagdrempelig eventueel via Instagram de cursus. Zelfs zonder laptop kan je op vakantie de nieuwste oefeningen blijven doen met je kind(eren). via een DM kan je snel en makkelijk vragen stellen. De Instagram cursus is hierdoor een liefdevolle stok achter de deur. Iedereen die toegang heeft tot de online cursus krijgt toegang tot dit Instagram account.  3 tot 4x per jaar heb je de kans om mee te doen met de online Instagram begeleiding.

Via de oefeningen geef jij je kind volle aandacht. Jullie leren afstemmen, doorzetten, opstaan, regie nemen, grenzen aangeven en ontspannen. Dit al spelenderwijs en samen!

De verdiepingsoefening zijn alleen te volgen nadat je de Online Contakids Cursus hebt doorlopen.

De kennisbank is een kleine bibliotheek waar experts hun ervaring en kennis delen. Krijg voorbeelden, tools, tips en inzichten van professionals over ouderschap, gedrag, opvoeding, communicatie, creativiteit en nog meer. Allemaal gericht rondom de leeftijd van peuters en kleuters.

 

Juist nu leg je de fundering voor het zelfvertrouwen

Investering is eenmalig, het plezier en de herinneringen zijn voor altijd

149,-

 

Persoonlijk begeleiding

Via een besloten Instagram account begeleid ik je persoonlijk en kan je de lessen volgen. Elk zaterdag 10 uur zet ik een nieuwe les online. Op deze manier kan je overal de cursus doen, waar je ook bent. Geen laptop nodig! Ook kan je direct vragen stellen via dm en kan je contact maken met ander cursisten (als je dat wilt)

Vaak is het moeilijk om een online cursus af te maken omdat jezelf de discipline ervoor moet opbrengen. Met een parallelle Instagram cursus wordt het nog laagdrempeliger en is het meteen de stok achter de deur.

Korte praktische vragen zijn altijd mogelijk. Heb je meer nodig en wil je dat ik 1 op 1 met je mee kijk dan kan je voor 47,- extra persoonlijke begeleiding krijgen. Deze bestaat uit 4 contact momenten van een half uur. Dit kan via videobellen, Whatsappen, Zoom etc. Net wat uitkomt voor jou. Ik heb doorgaans 10 plekken voor 1 op 1 begeleiding. Mail mij om deze aan te vragen.

Uiteraard kan je ook via de online omgeving (door in te loggen) je eigen tempo volgen en hoef je niet perse Instagram te hebben om de online cursus doen.

Ik werk samen met deze professionals:

“Als je de band goed wilt ontwikkelen en ook dit stukje, goed in het lijf komen, wilt meegeven”

Wat doen we straks precies bij de online Contakids cursus?

Het is donderdag middag, het is jouw vrije dag. Je hebt je kind net van de peuterspeelzaal/kleuterklas opgehaald en sinds een paar weken hebben jullie een vast ritueel. Dit is namelijk een samenspeel moment. Je hebt van te voren de video’s van de nieuwe les bekeken en je kind heeft er ook zin in! Je kind weet nog precies wat er moet gebeuren van de vorige keer. Eerst de warming up en daarna doen jullie de oefeningen samen. Je kind herkent al de structuur! Daarna komt het pizza moment! Het wordt allemaal wat rustiger. Ideaal want daarna is het middagslaap moment aangebroken.
In totaal zijn er 12 lessen. Allemaal hebben ze dezelfde herkenbare structuur! Per les leg ik 3 oefeningen uit. Elke keer worden ze een stukje moeilijker! We beginnen en eindigen altijd hetzelfde zodat je kind herkent wat er gebeurt! In totaal leer ik je 40 oefeningen die in het verlengde van elkaar liggen.

Ik merk dat hij meer rust heeft en beter in zijn lijf zit. Myon vertelt haar ervaring

 

“Vandaag wil ik jullie meenemen in mijn ervaring met Contakids. Contakids is een cursus waarin ouders leren en kinderen volgen. Ouders leren weer fysiek te spelen en te kijken naar hoe hun kind reageert. Tijdens de les zit een vaste volgorde wat voor de kids herkenning geeft. Stein en ik ook vonden dit Heel fijn en gebruiken die volgorde nog steeds. Je leert door fysieke oefeningen met elkaar te spelen echt samen te zijn en op elkaar en jezelf te vertrouwen. Ondanks dat Stein vaak valt durf ik hem zelf een klimrek op te laten gaan zonder dat ik bang ben dat hij valt. Wanneer hij valt durf ik hem zelf op te laten staan en naar mij toe te laten komen. Zodat ik kan zien hoe erg het is maar ook om het niet van hem over te nemen. Wanneer ik merk dat Stein erg onrustig is probeer ik gelijk even met hem wat contakids oefeningen te doen. Vaak merk ik daarna dat hij meer rust heeft en beter in zijn lijf zit. Ik raad Contakids echt iedereen aan. Het geeft zoveel liefde en plezier en ook zoveel vertrouwen.”

Dit kan je straks verwachten in de online video les:

 • Warming up voor de ouder
 • Kinderen gaan op en over de kop
 • We rollen, rennen, liggen, zitten, vallen, staan, dansen op de vloer
 • Kinderen houden zichzelf vast, glijden, balanceren en klimmen op ouders
 • Rollen worden af en toe omgedraaid tussen ouder en kind
 • Vallen is een onderdeel van het spel en wordt weer leuk
 • De 12 videolessen bestaan uit 4 reeksen
 • Iedere reeks bestaat uit 3 oefeningen oplopend moeilijker worden
 • We eindigen de les met een rust aan de hand van een speelse manier van masseren

De online Contakids cursus aanschaffen

Prijs is eenmalig het plezier is voor altijd

149,-

Hoe lang doe je over de online cursus ?

De online cursus bestaat uit 12 lessen. Ik adviseer  om elke week 1 les te doen, zodat je een week de tijd hebt om de oefeningen eigen te maken. Dat betekend dat je na 12 weken klaar bent. Als je de Instagram begeleiding erbij doet (geheel gratis bij aanschaf online cursus) dan kan je vanaf de start datum heel gemakkelijk mij volgen. Elke week komt er nieuwe les. Dit is een sweet reminder en een laagdrempelige manier om het te volgen en vragen te stellen.

De les zelf bestaat altijd uit een warming up, 3 oefeningen en een coolingdown. Bij elkaar doe je er ongeveer 30 minuten over. Sommige zijn sneller en zijn na 20 minuten klaar, andere nemen meer de tijd en doen er 45min over.

Michel
Kwam met dochter Mila (2,5 jaar)

“Ik miste veel momenten met onze dochter. Om toch kwaliteit te hebben kozen we voor jou. In Contakids zag ik een mooie combi van bewegen, samenwerking, vrijheid en vertrouwen. Voor Mila en ik was dit een fijne manier om samen te bewegen en te ontdekken dat Mila zo veel durft. Ik raad dit iedere ouder aan die wil ontspannen en wil bewegen met zijn kind. Het zal groeien in zelfvertrouwen en in het durven eigen regie te nemen. Dit geeft je kind ook weer ontspanning. Dit zie ik ook bij Mila”

Wil je die glunderoogjes bij je kind zien en ook jullie hechtingsband versterken?

De Online Cursus

Met gratis Instagram begeleiding

Ervaar wat samenspel, beweging en contact doet voor het zelfvertrouwen van je kind.

149,-Incl. btw. eenmalig

Een kind dat zich thuis voelt in eigen lichaam heeft meer plezier en zelfvertrouwen

Even één op één met jouw peuter/kleuter en alle hectiek van de dag vergeten. In het plezier op gaan terwijl tegelijkertijd je kind meer vertrouwen krijgt in klauteren, regie nemen, vallen, opstaan en vasthouden. Je kind is minder bang, lijkt actiever en meer tevreden met zichzelf.

 • meer plezier in samenzijn
 • Zie het zelfvertrouwen (in motoriek) groeien
 • Ontdek wat er mogelijk is met weinig

Saskia & Roel
Kwamen om de week met Noor (4 jaar)

“Wat heeft de groepscursus opgeleverd? Nou, stiekem eigenlijk best veel! Naast het plezier en de onverdeelde aandacht voor elkaar, heb ik in alle opzichten, letterlijk èn figuurlijk, beter leren “loslaten”. Ik ben minder beschermend (voorzichtig! kijk uit! hou je vast!) waardoor ik haar het zelfvertrouwen geef dat ze een heleboel dingen prima zelf kan! En van vertrouwen krijgen gaat iedereen nog mooier bloeien en groeien. Ook mijn dochter Noor. Contakids is nu een dagelijks moment van onverdeelde aandacht voor elkaar.”

Online Contakids cursus

Prijs is eenmalig, het plezier is voor altijd
149,-